Siapakah DJ Soda? - Budak Buzy

Latest

Blog Tanpa Politik

Rabu, 17 Oktober 2018

Siapakah DJ Soda?

 dj soda

Baru-baru ini kecoh di media sosial tentang isu claim mengclaim yang melibat baju kebaya dan KLCC di kalangan netizen Malaysia dan Indonesia di laman instagram seorang DJ muzik terkenal lagi cantik lagi comel lagi seksi dari Korea Selatan iaitu DJ Soda.

Budak tak nak sebut tentang isu claim mengclaim tetapi yang yang ingin budak sebut ialah siapakah DJ Soda ini? Adakah dia mempunyai sebarang kaitan dengan air minuman soda, cola dan pepsi?

Ini biodata ringkas Soda. 

Nama sebenar Soda ialah Hwang So Hee dan dilahirkan pada 6 April 1984 di Seoul Korea Selatan. Sebelum terkenal Soda memulakan karier DJ hanya sebagai hobi ketika menuntut di sebuah kolej. Soda kemudiannya berhenti belajar untuk bergerak secara sepenuh masa dalam bidang DJ muzik.

Soda mula mendapat perhatian apabila mula membuat persembahan di Bangkok, Hong Kong, Seoul dan Jakarta serta menghasilkan banyak lagu sendiri antara 22 cities dan Stay Sweet.

Hasil daripada popularitinya, Soda kini mempunyai lebih 2.2 juta pengikut di laman instagram.

dj soda music

                  dj soda sexy

1 ulasan:

  1. hi.. content blog menarik.. lets blogwalking and click iklan.. done follow u.. follow me back.. http://acuyuhan.blogspot.com/ thanks

    BalasPadam

Terima kasih kerana luangkan masa anda membaca artikel ini. Ada apa-apa yang menarik ingin dikongsikan? Komen atau tinggalkan jejak anda di ruangan komen.

[Peringatan] Komen yang tiada kaitan akan dipadam. Terutamanya iklan. Segala yang saya tulis pada blog ini sekadar untuk perkongsian. Bukan bertujuan untuk kecam-mengecam.