3 Punca Orang Malaysia Gagal Dalam Diet - Budak Buzy

Latest

Blog Tanpa Politik

Isnin, 19 Jun 2017

3 Punca Orang Malaysia Gagal Dalam DietTips diet yang paling berkesan memerlukan disiplin tinggi. Jika anda hidup dalam zaman yang tidak berkembang pantas dan tiada beraneka jenis makanan wujud, sudah tentu anda tidak akan mengalami dugaan diet yang berat.

Tetapi, setiap yang berlaku harus disyukuri dan dinikmati dengan tenang. Tiga sebab kenapa diet di Malaysia sukar untuk dilaksanakan.

1. Kewujudan pelbagai jenis makanan di Malaysia. Jika dilihat balik, negara ini dianggap syurga pertemuan pelbagai jenis menu makanan dari tiga tamadun utama dunia. Dari Asia Selatan hingga China serta dunia Melayu yang kaya dengan pelbagai sajian.

Walaupun amalan diet turut memberi pulangan baik terhadap ekonomi kita, bagi wanita yang ingin diet, berjimat dalam isu menikmati makanan biasanya menjadi perkara terakhir yang akan dilakuka.

2. Kewujudan industri makanan ibarat cendawan tumbuh selepas hujan. Wanita yang berdiet atau masyarakat yang mengamalkan gaya hidup yang sihat adalah musuh utama limpahan makanan.

Menurut Datuk Musa Aman, Ketua Menteri Sabah, nilai industri makanan di negara ini telah mencapai lebih sepuluh peratus daripada nilai industri makanan dunia.
 
3. Makan 3 kali sehari digambarkan mampu memberi kesan diet yang diinginkan.
Namun, realitinya ia bukan seperti yang digambarkan. 3 hidangan berat dalam masa sehari akan punca kebinasaan diet.

Pemakanan yang ideal sebenarnya berpunca dengan sikap ambil makanan dalam kuantiti yang cukup untuk menghilangkan rasa lapar. Seperti yang dikatakan, disiplin tinggi adalah tips terbaik untuk diet.

Jadi, mampukah anda mengabaikan godaan pelbagai menu Timur dan Barat? Menu tradisional dan moden. Dapatkan anda tolak makanan jenama francais yang serba segera. Malaysia negara paling tinggi pengidap obesiti di rantau Asia Tenggara.

Sources:mynewshub

[PROMO] 
PES2017 free download: http://lynk.my/yWvg
Free Lecture notes: http://universitylecturenotes.blogspot.com
Donate: http://bit.ly/2o5WIi7

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih kerana luangkan masa anda membaca artikel ini. Ada apa-apa yang menarik ingin dikongsikan? Komen atau tinggalkan jejak anda di ruangan komen.

[Peringatan] Komen yang tiada kaitan akan dipadam. Terutamanya iklan. Segala yang saya tulis pada blog ini sekadar untuk perkongsian. Bukan bertujuan untuk kecam-mengecam.