Keyboard warrior kita selalu dengar. Bagaimana pula keyboard ninja? - Budak Buzy

Latest

Blog Tanpa Politik

Khamis, 11 Mei 2017

Keyboard warrior kita selalu dengar. Bagaimana pula keyboard ninja?Keyboard warrior memang biasa kita dengar. Apa itu keyboard warrior? keyboard warrior adalah orang yang hanya berani bersuara dari belakang(media sosial) tetapi takut untuk bersuara secara terang-terangan contohnya, suka membuat tuduhan,amukan atau hentaman tanpa usul periksa terhadap sesuatu isu berdasar tajuk semata-mata tanpa membaca isi kandungan.

Ok..keyboard ninja pula apa? definisi ringkas bagi keyboard ninja ialah orang yang sangat hebat menggunakan keyboard komputer tanpa menggunakan mouse. Keyboard ninja tahu akan setiap shortcut key yang ada pada perisian komputer. Selain itu, anda juga boleh dikategorikan sebagai keyboard ninja jika boleh menaip tanpa melihat keyboard. Agak jarang kita dengar istilah ini,bukan? Jadi, adakah anda seorang keyboard ninja?

2 ulasan:

  1. wahh. keyboard warrior pulak.

    BalasPadam
  2. ooo camtu.. tapi cam comel je NINJA!

    Salam kenal. dari segmen http://kotakconteng.blogspot.my/2017/05/segmen-mencari-bloglist-by-kinah.html

    done follow jugak =)

    BalasPadam

Terima kasih kerana luangkan masa anda membaca artikel ini. Ada apa-apa yang menarik ingin dikongsikan? Komen atau tinggalkan jejak anda di ruangan komen.

[Peringatan] Komen yang tiada kaitan akan dipadam. Terutamanya iklan. Segala yang saya tulis pada blog ini sekadar untuk perkongsian. Bukan bertujuan untuk kecam-mengecam.