4 perisian bantu main permainan video tanpa graphic card - Budak Buzy

Latest

Blog Tanpa Politik

Khamis, 9 Mac 2017

4 perisian bantu main permainan video tanpa graphic card



Bagi anda yang merupakan seorang gamer sejati tetapi tidak mampu untuk membeli PC atau laptop khas untuk gaming, anda tentu sering mengalami masalah lagging atau tersekat ketika bermain permainan video berkualiti tinggi pada PC atau laptop yang bukan untuk tujuan gaming. Namun, masalah itu boleh diatasi dengan menggunakan 4 perisian percuma berikut:

3D Analyzer

3D Analyzer sangat sesuai untuk permainan video DirectX based


Razer Cortex




SwiftShader


SwiftShader 3.0 - 86bits <klik untuk download

SwiftShader 3.0 - 64bits <klik untuk download

Copy d3d9.dll ke dalam folder utama games anda.



Wise Game Booster






AMARAN: Walaupun ia membantu prestasi permainan video tanpa graphic card, ia akan menyebabkan processor menjadi panas dan mungkin boleh menyebabkan kerosakan pada komponen lain. Digalakkan untuk tidak bermain terlalu lama.

2 ulasan:

  1. Bagus untuk gamers lah ni, mai tak main game, kekekeke.

    Budak Buzy,macam mana buat dua ruang komen ni (blog + facebook), hehe, mcm best je nak letak disqus and blogger jugak..

    BalasPadam
  2. busyra baru tauu. hehe. tq sbb share :)

    BalasPadam

Terima kasih kerana luangkan masa anda membaca artikel ini. Ada apa-apa yang menarik ingin dikongsikan? Komen atau tinggalkan jejak anda di ruangan komen.

[Peringatan] Komen yang tiada kaitan akan dipadam. Terutamanya iklan. Segala yang saya tulis pada blog ini sekadar untuk perkongsian. Bukan bertujuan untuk kecam-mengecam.